Deschidem portile spre o noua dimensiune pentru Proiecte personalizate de arhitectura, integrand cu succes dorintele tale intr-o forma functional-estetica.

Cu privirea mereu orientata spre viitor, lansam servicii personalizate, proiectand spatii moderne ce raspund contextului unic: sit, clima, mediu social, buget si materiale.

Abordarea pe care o propunem este integrata intr-un cadru deschis si primitor, fiind dornici sa te cunoastem si sa construim in jurul peronalitatii tale un design arhitectural desavarsit. Aceasta intalnire exploreaza aprecierile si antipatiile tale, cerintele si spatiile pe care le vizezi. Astfel, vom dezvolta si perfectiona conceptual planul de constructie. De la redactarea proiectului, pana la supravegherea si executia lucrarilor, iti vom sta alaturi, oferindu-ti continuu consultanta si suport.

Plecand de la premisa ca designul arhitectural este condus in primul rand de manipularea holistica creativa a masei, spatiului, volumului, texturii, luminii, umbrelor, materialelor, programului si elementelor realiste, cum ar fi costul, constructia si tehnologia, este important sa ne raportam la urmatorii indicatori in redactarea unui proiect de constructie:

  • Buget
  • Stil arhitectural
  • Compartimentare optimizata
  • Termoizolatie 
  • Asezarea mobilierului, a obiectelor sanitare si apartajului electric

Stiluri arhitecturale:

Neoromanesc se caracterizeaza prin arcatura trilobata, stalpi de lemn, tratarea cornisei ca o streasina obisnuita a unei case taranesti, includerea acoperisului in imaginea fatadei ca element de ornament, marchize sculptate din lemn si folosirea tiglei de ceramica. Ornamente des folosite sunt nodurile si franghiile, coloanele rasucite, printr-o ceramica smaltuita policroma. Nelipsite sunt si foisoarele.

Proiecte personalizate Timisoara

Arhitectura clasica greaca și romana se dezvaluie prin prezenta stalpilor de lemn sau de piatra cu un buiandrug sau antablament deasupra. Randurile de coloane au rolul de a sustine un buiandrug, care, la randul sau, sustine o structura a acoperisului inclinat pe lungimea cladirii. Frontoanele triunghiulare formate la fiecare capat al acoperisului inclinat au fost adesea decorate puternic, fiind o caracteristica cheie a stilului. Astazi ne gandim la arhitectura clasica greaca ca fiind caracterizata prin folosirea marmurei albe simple.

Proiecte personalizate Timisoara

Arhitectura gotica presupune bolta in arc frant, sau ogiva, care este de fapt o intersectie longitudinala a doua bolte clasice ale stilului romanic și arcul de sustinere al ogivei, așa numitul arc butant. Un al treilea element definitoriu, care apare la multe cladiri gotice, nefiind insa omniprezent, este rozeta, prezenta atat in basoreliefuri, cat și in alte forme ornamentale.

Proiecte personalizate Timisoara

Arhitectura baroca, teatrala și exuberanta, unde formele convexe și concave, iluziile optice, elipsele intersectate in planuri, geometriile complicate si relatiile intre volume de tipuri si marimi diferite, alaturi de culori indraznete si multa retorica arhitecturala compun caracteristicile stilului.

Proiecte personalizate Timisoara

Arhitectura neoclasica se bazeaza pe principiile simplitatii si simetriei, virtuti extrase din clasicismul renascentist din secolul al XVI-lea. Se atribuie o atentie speciala proportiilor, stilul fiind caracterizat de restrangere si chiar de severitate.

Proiecte personalizate Timisoara

Arhitectura victoriana aduce in prim plan detaliile, culorile bogate, si sculpturi pe fatada. Turnuri, balcoane, frizuri, mai multe ferestre de dimensiuni diferite, terase, intrari mari, cu un pridvor, o mare varietate de texturi si decoratiuni.

Proiecte personalizate Timisoara

Arhitectura moderna poate fi considerat a fi o reactie impotriva stilului eclectic si al exceselor stilistice din era victoriana si art nouveau. Lipsa ornamentelor si prezenta formelor simple reprezinta principalele atribute.

Proiecte personalizate Timisoara

Arhitectura post-moderna, acest nou curent a adus o viziune originala si proaspata asupra formelor, volumelor, detaliilor unei constructii. Supranumit şi neoeclectic, postmodernismul da valori noi si readuce pe fatadele cladirilor culoarea, ornamentul, referinta pur estetica.

Proiecte personalizate Timisoara

Arhitectura neofuturista aduce in prim plan fantezia, lipsa simetriei, iar in loc de decoratiile obisnuite apar liniile indraznete si dinamica maxima. Materialele principale sunt sticla, metalul si betonul solid, forma predomina continutul.

Proiecte personalizate Timisoara

Arhitectura spatiilor comerciale presupune maxima versatilitate, vizibilitate si confort prin folosirea unor elemente cheie definitorii. In realizarea proiectului se folosesc cat mai multe culori caracteristice brandului.

Proiecte personalizate Timisoara

Proiectarea unei case este o experienta profund personala si dorim sa ne asiguram ca rezultatul este exact ceea ce ai dorit dintotdeauna!

CONTACTEAZA-NE SA DISCUTAM DESPRE DORINTELE TALE
SPUNE-NE PAREREA TA DESPRE NOI SI DESPRE SITE